CBD

Kuidas saab CBD kanep äreval ajal tervist toetada?

Ajal, mil ringlevad viirused ning valitseb teadmatus majanduse ja töö pärast, võib tekkida ärevaid hetki. Tea, et CBD kanep aitab sul efektiivselt oma tervist toetada.

Kanepipõhised tooted on väga tõhusad, kuna kõigi inimeste ja ka paljude loomade organismis on olemas endokannabinoidsüsteem. Süsteem koosneb retseptorite võrgustikust, mis võtab vastu ainult kannabinoide, eriti just kannabidiooli (CBD).

Endokannabinoidsüsteemiks nimetatakse peaajus paiknevaid ja toimivaid neuromodulatoorsete lipiidide ja nende retseptorite võrgustikku keha eri rakkudes ja elundites, nagu kannabinoidi retseptorid CB1 ja CB2. Kui inimene ei tarbi terve elu kannabinoide, siis kehas ei toimi aktiivselt üks olulisemaid süsteeme nagu endokannabinoidsüsteem.

Endokannabinodisüsteemi funktsioonideks on embrüoloogilises arengustaadiumis arengu modulleerimine ja neuroplastilisuse, närvide kaitse (neuroprotektsioon), immuunsuse, põletiku, apoptoosi ja kartsinogeneesi, valu ja emotsionaalse mälu, näljatunde, toitumise ja metabolismi modulleerimine.

Endokannabinoididel on kehas sõnumeid edastav ülesanne nagu neurotransmitteritel ehk aju kemikaalidel, näiteks dopamiin ja serotoniin. Viimaste teadustööde kohaselt võib järeldada, et see endokannabinoidsüsteem on meie keha kõige laialdasem retseptorite võrgustik.

Miks CBD?

Erinevalt tavapärasest toiduvalmistamise kanepiõlist on CBD kanepiseemneõli abivahend, mis koos küllastumata OMEGA-3 ja OMEGA-6 rasvhapetega moodustavad loodusliku ekstrakti naturaalsete fütokannabinoidega (sh CBD), terpenoidega ja flavonoidega, mis annavad talle ainulaadsed omadused.

CBD kanepiõli omadused muudavad selle täiuslikuks abivahendiks. CBD mõjutab positiivselt nii nägemist, südame-veresoonkonda (alandab vererõhku ja on põletikuvastane), seedeelundkonda, luustikku (stimuleerib luude kasvamist ja tugevdab neid), kõhupiirkonda kui ka aju (ärevuse ja depressiooni vastu). Kuna CBD-l on rahustav mõju, kasutatakse seda tihti ka loodusliku unerohuna. CBD pikendab und ja selle kvaliteeti.

CBD on praegusel viiruste perioodil nutikas valik, millega oma tervist turgutada. Kui viirustehirmu või töömurede pärast kipub tekkima stress ja ärevus, siis just CBD võib taolisi probleeme leevendada. On tõestatud, et selle mõju ja efektiivsus on sarnased antidepressantidele. Immuunsüsteemi tugevdamisel on võtmeroll ka unel, mida CBD soodustab.

Mis on CBD ja nii-öelda narkokanepi vahe?

CBD ja narkokanepi vahe on ainult CBD ja THC suhe: illegaalsel kanepil on THC kõrge ja CBD madal, kuid CBD kanepil on vastupidi ehk THC alla 0,2%, aga kõik teised 110+ kannabinoidi on samad. Näiteks Ameerika Ühendriikides, kus on lubatud nii THC kui CBD kanep, on suur hulk inimesi just CBD kliendid. Asi on selles, et paljud ei otsi pilve, mida THC tekitab, vaid muid kanepis esinevaid tervislikke ning rahustavaid omadusi.

Mida ütleb seadusandlus?

Lähtuvalt 29. juulil 2005. aastal väljastatud narkootikumide seadusest, jagunevad kanepitaimed kahte erinevat liiki:

Kiuline kanep (Cannabis sativa L.), mis sisaldab vähem kui 0,2% THC-d, ning mille kasvatamine ja töötlemine on lubatud teatavatel tingimustel.

Mittekiuline kanep (peamiselt Cannabis Indica), mille kasvatamine ja töötlemine on ebaseaduslik.

CBD Planeti õlid valmistatakse täielikult Cannabis Sativa L (kiulise kanepi) taimedest, mis sisaldavad vähem kui 0,2% THC-d ja on kasvatatud Euroopa Liidus valitud ja sertifitseeritud seemnetest.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga